Home Landelijke radio PVV wil dat NPO stopt met radio

PVV wil dat NPO stopt met radio

NPO

De PVV wil dat de NPO stopt met radio. Dat heeft PVV’er Martin Bosma gisteren gezegd in het debat over de mediabegroting van 2019. “Stop met radio NPO, want er is niets publieks meer aan. Onder de 35 jaar luistert vrijwel iedereen commercieel. Verkoop Radio 3, de luistercijfers zijn 0,0. Idem Radio 2, dat dure diskjockeys wegkoopt bij Qmusic. Hoezo is dat een publieke taak?”, zei Bosma.

De PVV’er wil ook dat de NPO stopt met FunX. “Dat is een zender speciaal voor allochtonen. Een apartheidszender dus. Verkoop en geniet van de euro’s die binnenstromen.” Bosma wil bovendien dat de NPO stopt met internet. “Daar is geen enkele schaarste, de publieke omroep concurreert nu nodeloos met het bedrijfsleven.”

Diversiteit

De partij DENK vindt juist dat de NPO meer aan diversiteit moet doen. Mensen met een migratieachtergrond worden niet uitgenodigd in programma’s, zei Selçuk Öztürk. “Dat komt door bevooroordeelde en luie redacteuren.”

De minister zou volgens DENK geld vrij moeten maken voor diversiteit bij de redacties. “Bijvoorbeeld bij de post ’talentontwikkeling’ van de NPO-begroting.”

Reclamevrij

Als het aan regeringspartij D66 ligt worden de publieke zenders reclamevrij. Het tekort van 150 miljoen euro dat ontstaat zou het ministerie moeten betalen. Nu gaat het reclamegeld ook naar het ministerie, dat vervolgens bekijkt hoe groot het budget van de publieke omroep wordt.

Foto: Jan Willem van Hofwegen | NPO