Home Landelijke radio PVV hekelt ‘linkse berichtgeving’ van de Wereldomroep

PVV hekelt ‘linkse berichtgeving’ van de Wereldomroep

Tweede Kamerlid Martin Bosma van de PVV heeft kamervragen gesteld aan minister Ronald Plasterk (Mediabeleid) over de Wereldomroep. Volgens Bosma is de parlementaire redactie van de Wereldomroep “bevooroordeeld en mogelijk bereid feiten te verzwijgen als zij niet passen in de linkse levensvisie.”

Bosma reageert op uitspraken van hoofdredacteur Joop Daalmeijer van de Wereldomroep in de Volkskrant. Die zei dat zijn parlementaire redactie woedend is over speurwerk van zijn Arabische redactie, na de onthulling dat PvdA-kamerlid Khadija Arib in een werkgroep van de Arabische koning zit. Volgens Daalmeijer vindt de parlementaire redactie dat de Wereldomroep zich hiermee voor het karretje van PVV-leider Geert Wilders liet spannen.

“Deelt u de mening dat dit opnieuw een indicatie is van linkse bevooroordeeldheid bij de publieke omroep?”, wil Bosma nu van de minister weten. Hij wil ook dat Plasterk actie onderneemt. “Bent u bereid de Wereldomroep er aan te herinneren dat het gefinancierd wordt met belastinggeld opgebracht door alle Nederlanders?”

Over de ‘bijbaan’ van Arib ontstond begin vorige maand veel opschudding. Wilders eiste in een spoeddebat dat zij haar “werk voor de buitenlandse overheid” zou opgeven of anders uit de Kamer zou stappen. Zijn motie verwierf echter geen steun.

Vorig artikelGerard Timmer weg bij Caz!
Volgend artikelHenk van Steeg nieuw in de 3FM-nacht