Home Landelijke radio Publieke Omroep wil zendmasten verplaatsen voor betere ontvangst

Publieke Omroep wil zendmasten verplaatsen voor betere ontvangst

Ondanks dat de meeste problemen rond de ontvangst van de publieke radiozenders zijn opgelost stelt de Publieke Omroep in samenwerking met zenderoperator Nozema nog een aantal veranderingen voor om de ontvangst van diverse radiozenders te verbeteren. Dit blijkt uit een interview met Hans Bakhuizen, senior beleidsadviseur bij de Publieke Omroep in NozeMagazine.

Afgelopen week is als onderdeel van het verbeteren van de ontvangstproblematiek van de publieke omroep een steunzender ingeschakeld in het Zeeuwse Hulst voor Radio 2. Binnenkort verhuist in Zwolle een zender van BNR Nieuwsradio van het centrum naar de rand van de stad. Bakhuizen vervolgt: “Verder pleiten wij voor het verplaatsen van een storende zender van Utrecht naar IJsselstein en willen we dat Yorin FM in Rotterdam uit gaat zenden vanaf de Waalhaven in plaats van het Weena. Daarnaast praten we met de overheid over de tweede fase knelpunten in onder meer Emmen, Oost-Groningen, Mierlo en Eindhoven.

De beleidsadviseur wil dat alle oplossingen, zowel de huidige implementatiefase en de nog resterende problemen, die in de tweede fase worden behandeld, voor 1 juni op papier staan. De maanden daarna zou een en ander dan gerealiseerd kunnen worden, zodat de klus in het najaar geklaard is.” Bakhuizen geeft tot slot nog een voorbeeld in regio Roosendaal: “Midden in de stad staan zware zenders. Mobiele metingen lieten daar op 100.4, de frequentie van Noordzee FM, een hele krachtige veldsterkte zien. Enkele tienduizenden mensen kunnen daardoor de publieke zenders niet ontvangen. We hebben voorgesteld om in de stad een steunzender te plaatsen.” (Mediamagazine)