Home Landelijke radio Publieke omroep en de frequentie wisselingen

Publieke omroep en de frequentie wisselingen

De NOS heeft bekend gemaakt dat per 1 september, in het kader van de herverdeling van radiofrequenties, alleen de zenders Wieringermeer en Markelo over zullen gaan naar de nieuwe FM-frequenties voor Radio 1, 2, 3 en 4. Dan zal ook de middengolf 1008 kHz en 891 kHz (Hulsberg) definitief uitgaan voor Radio 1.

Beide frequenties zullen afzonderlijk aan commerciële radiostation(s)worden verdeeld. Per 1 november verwacht de NOS dat de frequenties in Goes (Zeeland) voor Radio 2, 3 en 4 zullen wijzigen, terwijl het nog onduidelijk is wanneer de zenders in Smilde (Drenthe), Hulsberg (Zuid-Limburg), Lopik (Randstad/Utrecht), Rotterdam (Zuid-Holland) en Loon op Zand (Noord-Brabant) over zullen gaan.

Inmiddels is ook bekend dat Omrop Fryslan op 7 oktober onder voorbehoud haar frequentie zal wijzigen. De NOS zal op Radio 1, 2, 3 en 4 geregionaliseerd frequentiewijzigingen kort te voren kenbaar maken. Ook de uitschakeling van de middengolf van Radio 1 zal slechts een week te voren kenbaar worden gemaakt.

Wèl zal de NOS eind augustus een algemene landelijke campagne starten. De NOS zal middels een betaal-telefoonnummer luisteraars de mogelijkheid bieden middels een interactief voice respons systeem de correcte frequenties te bieden.Ook zal de NOS via teletekst, Internet en michien sms meer over de wijzigingen bekend gaan maken.