Home Landelijke radio Publieke Omroep blij met reacties op Radio 5

Publieke Omroep blij met reacties op Radio 5

Radio 5 is volgens de Publieke Omroep enthousiast door de luisteraars ontvangen. In reacties zeggen luisteraars blij te zijn met de nieuwe dagprogrammering die een combinatie van muziek, informatie en actualiteit brengtl gericht op een oudere doelgroep.

Via de website van Radio 5 reageren luisteraars per mail. Enkele quotes uit e-mails die de eerste week binnenkwamen: “Van de ochtend 7 uur af gekluisterd aan de radio en ik geniet nu volop van toppers van toen”. “Mensen, ik kan mijn geluk niet op met wat ik nu hoor op Radio 5”. “Helemaal het einde, het kan echt niet beter”. “Wat is het weer heerlijk genieten. Ik kom bijna de deur niet meer uit met al die goeie gouwe ouwe”. “De middengolfradio leeft weer…..herkenning voor de oudere luisteraar!”

Vorige week startte Radio 5 met zijn programmering op de plek van Radio 747. De zender heeft als doel zijn luisteraars een moderne zender te bieden met gevoel voor nostalgie. Qua muziek licht de nadruk op lichte muziek, chansons, cabaret, Nederlandstalige muziek, en evergreens.

“Het is goed te merken hoe Radio 5 voorziet in een behoefte en hoe dit gewaardeerd wordt door de luisteraar”, zegt zendercoördinator Kees Toering. Weliswaar heeft een aantal trouwe 747 luisteraars wat teleurgesteld gereageerd, maar de positieve reacties voeren absoluut de boventoon. Ook zeggen luisteraars dat de radio langer aan blijft staan en dat was één van onze doelstellingen bij het maken van onze programmering,” aldus zendercoördinator Kees Toering.