Home Landelijke radio Projectontwikkelaar wil appartementen in zendmasten

Projectontwikkelaar wil appartementen in zendmasten

De Roermondse projectontwikkelaar H. Muermans wil de 27 zendmasten en andere communicatiemasten in Nederland gaan gebruiken voor woningbouw. De zendmast in het Roermondse stadscentrum moet als eerste een woonbestemming krijgen. De projectontwikkelaar ontvouwde gisteren zijn plannen achter gesloten deuren aan minister S.Dekker (VVD, Vrom), die op werkbezoek was in Roermond.

In de Roermondse toren kunnen 57 zogenaamde airvilla’s worden gebouwd met een vloeroppervlakte van bijna 140 tot ruim 200 vierkante meter, zo blijkt uit schetsplannen die Muermans samen met KPN, eigenaar van de zendmast, heeft ontwikkeld.

De villa’s worden gebouwd op een hoogte van meer dan honderd meter. De bouw is mogelijk, omdat KPN door het gebruik van alsmaar geavanceerdere en kleinere ontvangst- apparatuur meerdere verdiepingen van de zendmast niet meer in gebruik heeft en voldoende heeft aan de bovenste etage van de toren. Vroeger waren er zes etages nodig om alle apparatuur te kunnen verstouwen. Het schetsplan voorziet ook in de bouw van een parkeergarage rond de televisie- toren. De toekomstige bewoners moeten de toren onderhouden via een vereniging van eigenaren.

Minister Dekker sprak van “een heel creatief en leuk idee”, maar benadrukte meteen dat de projectontwikkelaar zelf voor voldoende steun moet zorgen voor het plan.

Muermans verklaarde dat het nog te vroeg is om al te praten over de koopprijzen voor de airvilla’s. Wel zei hij dat er inmiddels al gesproken wordt met een belegger die geld wil steken in de verbouwing van de Roermondse mast.

Wethouder J.van Rey van Roermond verklaarde dat zijn gemeente alle steun geeft aan Muermans om zijn extreme hoogbouwplannen snel te kunnen verwezenlijken. “Het is een uiterst verrassend idee, waarmee we Roermond internationaal op de kaart kunnen zetten. We zullen dan ook alles uit de kast halen om de airvilla’s werkelijkheid te maken.” (LD)