Home Landelijke radio Prem en Felix moeten meer publiek aan Radio 1 binden

Prem en Felix moeten meer publiek aan Radio 1 binden


Prem Radhakishun en Felix Meurders moeten meer publiek gaan binden aan Radio 1 in het nieuwe seizoen en de mensen langer laten luisteren. Dat zegt radiodirecteur Jan Westerhof van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) in Trouw. Prem krijgt in het nieuwe seizoen tussen 10:30 en 11:00 uur een programma op locatie, gevolgd door Felix Meurders met een magazine.

"We krijgen geen genreprogramma's meer, zoals consumentenprogramma 'Kassa'", zegt Westerhof. "We programmeren meer magazines met een variatie aan thema's en bredere thema's. Er komt bijvoorbeeld meer ruimte voor financieel-economisch nieuws, zoals van WNL."

Westerhof begrijpt de teleurstelling bij de redactie van het EO-programma 'Dit is de dag' dat in het nieuwe seizoen naar de middag verschuift. Maar volgens hem gaat het om het grotere belang. "Zo'n beslissing is net zoiets als Louis van Gaal die topscorer Arjen Robben wisselt en daarbij uitlegt dat deze spits niet groter dan het elftal is. Het gaat om het samenspel, het grotere belang, niet dat van individuen."

Vorig artikel3FM-dj Bart Arens gaat trouwen
Volgend artikelOmroep Gennep en M.O.S. Radio willen samen verder