Home Landelijke radio PowNed: we hebben 150.000 leden

PowNed: we hebben 150.000 leden

PowNed heeft 150.000 leden. Dat meldt de omroep op Facebook. PowNed moest dat aantal voor april halen om kans te maken om na een periode als aspirantomroep, een definitieve plek te krijgen in het bestel.

De omroep is er hiermee nog niet. Staatssecretaris Dekker beslist uiteindelijk, in overleg met het Commissariaat voor de media, de Raad voor Cultuur en de NPO, of de omroep wordt toegelaten. Daarvoor telt niet alleen het aantal leden mee, maar ook de beoordeling of de omroep van toegevoegde waarde is op het gehele publieke bestel.

Als dat zo is mag de omroep tot 2020 verder als zelfstandige omroep. Daarna moet PowNed via een fusie opgaan in één van de bestaande omroepen. PowNed praat daarvoor met diverse omroepen, waaronder de VPRO.

PowNed werd opgericht door Geenstijl en behaalde in 2009 de benodigde 50.000 leden om aspirantomroep te worden. Daarom zit de omroep sinds september 2010 in het publieke bestel. Op de radio maakt de omroep 'Echte Jannen' op Radio 1, twee programma's met Rob Stenders en een dagelijks nachtprogramma op 3FM en een weekendprogramma met Jeroen Kijk in de Vegte op Radio 6. Op tv is de omroep vooral bekend van het dagelijkse programma PowNews.

Vorig artikelAlbert Verlinde stopt met entertainmentrubriek op Q-music
Volgend artikelRadio Waddenzee gaat weer uitzenden