Home Landelijke radio Politie haalt vechtende etherpiraten uit elkaar

Politie haalt vechtende etherpiraten uit elkaar

Beschermd met kogelwerende vesten heeft de politie in Nunspeet zaterdagnacht zes mannen gearresteerd, nadat een ruzie tussen twee rivaliserende etherpiraten dreigde te escaleren. Dat schrijft de Apeldoornse Courant. Het ging om zes mannen in de leeftijd van 15 tot 38 jaar en allen afkomstig uit Nunspeet aangehouden.

De politie greep in nadat twee families met elkaar slaags waren geraakt. Drie van hen ( 20, 34 en 38 jaar) werden voor nader onderzoek ingesloten. Het drietal had lichte verwondingen opgelopen en zijn voordat ze werden ingesloten door een GGD-arts en ambulancemedewerkers behandeld en onderzocht. Zaterdagmiddag werd ten behoeve van het onderzoek nog een zevende verdachte, een 39 jarige Nunspeter, aangehouden.

De politie werd kort voor 01:00 uur gealarmeerd voor een vechtpartij in de Kastanjelaan waarbij een vuurwapen gezien zou zijn. Om risico’s te beperken trokken de dienstdoende politiemensen kogelwerende vesten aan.

In de Kastanjelaan aangekomen troffen zij voor een woning een zestal mannen aan, die via de geluidsinstallatie van de politieauto gesommeerd werden om plat op de grond te gaan liggen. Hierop werden de zes mannen aangehouden en naar het bureau overgebracht.

Het zestal was naar de Kastanjelaan getogen om verhaal te halen voor gebeurtenissen eerder die nacht. Een familie aan de Ligusterweg was bezig met een illegale zender, maar werd daarbij gestoord door een andere zender. Omdat men veronderstelde dat dit werd veroorzaakt door een familie aan de Kastanjelaan, toog men naar dit adres.

Toen men naar de bewuste woning aan de Kastanjelaan aankwam kreeg men geen reactie. De vrouw des huizes werd echter wel bedreigd. Hierop toog de hoofdbewoner van de Kastanjelaan even later naar de Ligusterstraat om daar verhaal te halen. Hierbij sneuvelde een ruit van de voordeur. Vervolgens werden familieleden opgetrommeld om verhaal te halen in de Kastanjelaan.

Bij dit laatste treffen vielen over en weer rake klappen waarbij de ongewenste bezoekers met een nog onbekend voorwerp werden geslagen. Van en vuurwapen is tot dusverre in het onderzoek niet gebleken. De politie maakt een proces-verbaal op.