Home Landelijke radio Peter Holland 15 jaar bij Radio 10 Gold

Peter Holland 15 jaar bij Radio 10 Gold

Peter Holland viert vandaag zijn 15-jarig jubileum als dj bij Radio 10 Gold. Sinds 1991 is hij te horen bij de zender. Eerder dit jaar vierde Peter al zijn 35-jarig jubileum als discjockey.

Stationmanager Peter Rijsenbrij: "Ik ken geen radiostation waar de jocks zo trouw zijn aan het station als bij Radio 10 Gold. Dat zegt iets over de dj en met name over de binding met de luisteraar. Want radio maken betekent vriendschap opbouwen met je luisteraar. Peter Holland is al 15 jaar bij Radio 10 Gold zo'n echte vriend en uitstekende collega, eentje die er gewoon bij hoort."

Ondanks het feit dat Peter de Hotelvakschool met succes doorliep, koos hij uiteindelijk toch voor zijn grote passie: de radio. Peter Holland maakte zijn debuut bij Radio Noordzee op 31 maart 1971. Vier jaar na het Radio Noordzee avontuur werkte hij bij de VARA en de NOS. Zijn eerste programma 'Help', was gericht op de zorgsector en dat presenteerde hij iedere dinsdagnacht. Hierna volgde onder andere 'Dubbelisjes', 'Hollands Handwerk', 'NOS-nacht', 'Avondspits', 'Voor wie niet kijken wil' en 'Holland wordt Wakker'. Tussen 1989 en 1991 maakte Peter Holland diverse programma's voor Veronica waaronder 'Holland Draait Door', 'Goud van Oud', 'Holland in de File' en 'Ook Goeie Morgen'. Op 1 november 1991 maakte Peter de overstap naar Radio 10 Gold. Daar presenteert hij niet alleen zijn dagelijkse programma, maar houdt hij zich ook bezig met productie en vormgeving.

Nu is hij dagelijks te horen tussen 10:00 en 13:00 uur op Radio 10 Gold.

 

Vorig artikelRTV Utrecht niet via de satelliet
Volgend artikelNCRV moet oppassen geen B-omroep te worden