Peter de Vries, zendermanager van NPO Radio 2, wil meer vrouwen in de programmering. Dit zegt hij in een interview met het AD. Net als zijn collega Dave Minneboo van Qmusic wil hij de vrouwen wel de tijd geven om zich te ontwikkelen op de radio. Als voorbeeld noemt de zendermanager Emmely de Wilt, die al twee weekendprogramma’s maakt op Radio 2.

In de krant zegt Peter: “Van oudsher wordt radio gezien als jongensspeeltje, maar ik wil iets doen aan die man/vrouw verhouding. Ik heb dat niet voor niets in het jaarplan van NPO Radio 2 geschreven. En er gebeurt al iets: Emmely de Wilt is vanaf oktober op zaterdag- en zondagochtend te horen er er zit meer in het vat.”

Radio 2 commercieel?

Op Radio 2 is weleens kritiek dat het een commercieëe zender is en of het nog wel een publieke functie heeft. Volgens de zendermanager van Radio 2 is het station geen verkapt commercieel hitstation, “maar we moeten blijven kijken naar de publieke waarde. Ik stimuleer alle programmamakers goed na te denken over de maatschappelijke betrokkenheid.”

“Gelukkig hebben we genoeg voorbeelden. De Top 2000 die zo’n beetje de hele gemeenschap verbindt. Jan-Willem Roodbeen die zich de aardbevingen in Groningen aantrok. De petitie voor Loeki de Leeuw. De daklozenuitzending van Ruud de Wild. De bijtjes van Stefan Stasse. We moeten alert blijven op die betrokkenheid.”