Home Landelijke radio Penningmeester Struik van de OLON beschuldigd van fraude

Penningmeester Struik van de OLON beschuldigd van fraude

Ex-manager van de Bossche lokale omroep Boschtion A.J. Struik heeft omroepgeld doorgesluisd naar zijn eigen bv’s. Dat meldt het Brabants Dagblad vandaag. Curator mr. J. Groenen verdenkt Struik van de inmiddels failliete omroep hem van. Groenen ziet aanleiding tot verder onderzoek en overweegt een melding aan de officier van justitie. Elders in het land hebben lokale omroepen soortgelijke klachten.

De Schiedamse zakenman Struik is tevens penningmeester van de OLON, de landelijke belangenorganisatie van lokale omroepen. Op de website van de OLON wordt gewaarschuwd voor zijn malafide praktijken. Desondanks zien OLON-directeur P. de Wit en OLON-voorzitter H. Posthoorn geen aanleiding tot maatregelen tegen Struik.

“De volledige inkomstenstroom uit reclame is niet terug te vinden in de administratie van Boschtion”, schrijft Groenen in zijn faillissementsverslag. “Struik heeft de schijn tegen dat MC Producties Boschtion runt en dat alle inkomsten die daar te genereren zijn, in zijn productiebedrijf terecht komen.” Struik beweert dat zijn bedrijf MC Producties alle inkomsten heeft afgedragen aan Boschtion.

Struik heeft twee bv’s die zich bezighouden met het produceren van programma’s en het verkopen van reclame voor lokale omroepen: MC Producties en het inmiddels failliete Holland Media Combinatie. Nevenvestigingen van deze bv’s zijn ingeschreven op hetzelfde adres als de Bossche lokale omroep, Gestelseweg 2b.

Ex-medewerkers van Boschtion melden dat er niet of nauwelijks een scheidslijn was tussen de stichting Boschtion en de bv’s van Struik. Zij getuigen dat salarisstroken afwisselend kwamen van Boschtion of de bv’s. Salarissen – die regelmatig varieerden in hoogte – werden consequent te laat betaald, variërend van een half jaar tot acht dagen.