Home Landelijke radio Paus Johannes Paulus II overleden

Paus Johannes Paulus II overleden

Zojuist is bekend geworden dat paus Johannes Paulus II is overleden om 21:37 uur. De paus was de laatste weken erg ziek en lag dit jaar al enkele keren in het ziekenhuis. Eergisteren verslechterde zijn toestand. De kerkvorst werd 84 jaar oud.

Op Radio 1 is meteen overgeschakeld naar een speciale uitzending die gemaakt wordt door het Radio 1 Journaal. Om 23:00 uur zal Met Het Oog Op Morgen het overnemen.

Op BNR Nieuwsradio is nu nog muziek te horen. Ook op de website BN.nl wordt op dit moment ook nog niks gemeld. Om 22:30 uur was het nieuws te horen in het reguliere nieuws-bulletin. Daarna werd de normale programmering voortgezet met jazz-muziek.

Ook Radio 3FM gaat gewoon door met de normale programmering. Radio 2 heeft een nieuwsbulletin van de NOS uitgezonden en de KRO heeft een 15 minuten durende korte documentaire uitgezonden over de Paus. De programmering zal daarna worden voortgezet.

De commerciële muziekzenders zenden allen hun normale programmering uit. Zo is op Radio 538 ‘Van Diepens Dance Department’ te horen en draait Noordzee FM nonstop muziek. De radiozenders van RTL, Yorin FM en RTL FM, zenden ook volgens hun normale programmering uit.