Home Landelijke radio Paul van Gessel nieuwe programmaleider bij L1 Radio

Paul van Gessel nieuwe programmaleider bij L1 Radio

DE 39-jarige Paul van Gessel is benoemd tot programmaleider bij L1 Radio. In die functie krijgt hij vanaf oktober de dagelijkse leiding over de 30 mensen tellende radioredactie van de Limburgse regionale omroep. Hij volgt Michel van Bergen Henegouwen op die eind juni is vertrokken.

Van Gessel werkte sinds 1996 bij het Radio 1 Journaal als seniorverslaggever en eindredacteur. “Mijn carrière begon bij Omroep Gelderland. De stap richting Hilversum zette ik met in mijn achterhoofd de overtuiging ooit bij een regionale omroep terug te keren, maar dan in een leidinggevende positie. Ik ben namelijk nooit uit het oog verloren dat de moord op drie Hells Angels in Oirsbeek de tongen meer losmaakt dan de 195e vermoorde Amerikaan in Irak”, aldus van Gessel. De redactieleiding van L1 bestaat nu uit Leo Hauben (hoofdredacteur radio en TV), Henk Jakobsen (programmaleider TV) en Paul van Gessel (programmaleider radio).

Vanaf 1 oktober is ook de nieuwsdienst van L1 anders georganiseerd. Karel Siebers is met ingang van die datum benoemd tot Chef Nieuwsdienst radio en TV. Hij is momenteel eindredacteur radionieuws. De bureaucoördinatoren van de nieuwsdienst werken voortaan voor beide media. Daarmee is de integratie van de radio- en TV-nieuwsdienst, die al enkele jaren geleden werd ingezet, afgerond.