Home Landelijke radio Paul van Gessel nieuwe hoofdredacteur BNR Nieuwsradio

Paul van Gessel nieuwe hoofdredacteur BNR Nieuwsradio

Paul van Gessel (41) is benoemd tot hoofdredacteur van BNR Nieuwsradio, onderdeel van de FD Mediagroep. Deze benoeming is gebaseerd op een unaniem advies van de selectiecommissie die bestond uit vertegenwoordigers van de redactie en de directie. Ook de Ondernemingsraad heeft zijn instemming met de benoeming betuigd.

“Van Gessel heeft ruime journalistieke en management ervaring, vooral bij nationale en regionale omroeporganisaties”, laat BNR weten. Hij treedt in functie per 9 april 2007.

De functie van hoofdredacteur BNR Nieuwsradio werd ad interim bekleed door Mark Fuller sinds Michiel Bicker Caarten begin dit jaar het radiostation verliet. Mark Fuller (51) is per 1 mei 2007 benoemd tot adjunct-hoofdredacteur multimedia van de FD Mediagroep.

“We zijn ervan overtuigd met Paul van Gessel de juiste man qua karakter, kennis en kunde te hebben aangetrokken om onze multimediale strategische ambities met BNR Nieuwsradio te realiseren”, is de reactie van Jacques Kuyf, algemeen directeur FD Mediagroep. “Dat kan alleen in hecht teamverband. Paul heeft bewezen mensen te kunnen motiveren en hij is een teamspeler. Daarnaast loopt zijn kennis van en liefde voor nieuwsradio als een rode draad door zijn journalistieke verleden.”

Paul van Gessel wordt als hoofdredacteur BNR Nieuwsradio, lid van het hoofdredactionele college van de FD Mediagroep. Ulko Jonker, hoofdredacteur Het Financieele Dagblad, is de primus inter pares van dit college.

Sinds 2004 is Paul van Gessel programmaleider (adjunct-hoofdredacteur) van de publieke regionale omroep L1 in Limburg. Daarvoor werkte Van Gessel onder andere als senior verslaggever, parlementair redacteur en eindredacteur bij het NOS Radio 1 Journaal.

“Het is voor mij thuis komen. Indertijd heb ik korte tijd gewerkt bij de voorloper van BNR Nieuwsradio: VNR. Sindsdien heb ik de ontwikkelingen van de zender met extra aandacht gevolgd. Mijn ervaringen en kennis wil ik heel graag inzetten voor BNR Nieuwsradio. Wat mij in BNR Nieuwsradio trekt, is de gedegenheid en snelheid van het radiostation”, zegt Paul van Gessel. “De beweeglijkheid van een multimediaal opererend bedrijf is groot. BNR Nieuwsradio is uniek in z’n soort. Vanuit de positionering zie ik veel kansen om de zender naar een volgende fase te brengen.”

Paul van Gessel is geboren in Amsterdam, studeerde Nederlands en geschiedenis aan de Lerarenopleiding van Hoge School Arnhem/Nijmegen en geschiedenis aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Op de Business School van de Universiteit Maastricht volgde hij de opleiding financieel management. In zijn verslaggeverperiode volgde hij ook nog opleidingen tot oorlog- en crisisverslaggever.

Paul van Gessel is gehuwd en is vader van twee kinderen.

Vorig artikelJan Dijkgraaf stopt met column op BNR Nieuwsradio
Volgend artikelZes commerciëlen zenders moeten 28 miljoen betalen