Home Landelijke radio Paul Smits nieuwe voorzitter van de AVRO

Paul Smits nieuwe voorzitter van de AVRO

Paul Smits is de nieuwe voorzitter van de AVRO. Het bestuur van de omroep had de 61-jarige Smits al voorgedragen en de Verenigingsraad sloot zich daarbij aan. Zijn kandidatuur was het resultaat van een uitgebreide selectieprocedure, waarbij (vertegenwoordigingen van) Verenigingsraad, Bestuur, Directie en Ondernemingsraad nauw waren betrokken. Directie en OR hebben bovendien positief geadviseerd. Smits treedt per 1 januari 2008 aan.

Paul Smits bekleedde diverse topfuncties in binnen- en buitenland en werd bekend als bestuursvoorzitter van KPN. Nu is hij onder andere bestuursvoorzitter van vervoersbedrijf RET en bouwadviesbedrijf Deerns en commissaris van IT-bedrijf Unit4Agresso. Daarnaast is hij maatschappelijk actief als voorzitter van de Dierenbescherming.

“We beleven revolutionaire tijden waar het de ontwikkelingen op mediagebied betreft”, zegt Smits over zijn aanstelling. “Vele nieuwe spelers melden zich op de markt met nieuwe concepten. Voor bestaande partijen op de mediamarkt bedreigend als ze niet in staat zijn met minstens hetzelfde elan en creativiteit de nieuwe mogelijkheden te gebruiken. De AVRO, historische omroep en diepgeworteld in Nederland, heeft inmiddels getoond dat zij die uitdaging aankan. De AVRO is met een prima team medewerkers springlevend. Daar een verdere bijdrage aan te mogen leveren vind ik fantastisch.”

“Met Paul Smits haalt de AVRO een ervaren toezichthouder binnen met een grote kennis van het bedrijfsleven en van de nieuwe media”, zegt Rob Neutelings, waarnemend voorzitter en lid van het Bestuur. “Het AVRO-bestuur verwacht dat Smits zeer geschikt is om enerzijds bestuurlijke sturing te geven aan de vernieuwing die de AVRO doormaakt; anderzijds is hij in staat invulling te geven aan de nieuwe verhoudingen tussen bedrijf, Bestuur en Verenigingsraad.”

De AVRO heeft een half jaar zonder voorzitter gezeten.

Vorig artikelMartin Ros neemt met tranen afscheid
Volgend artikel3FM Serious Request: op de helft met bijna 8,5 ton