Home Landelijke radio Martin Ros neemt met tranen afscheid

Martin Ros neemt met tranen afscheid

Martin Ros heeft vanochtend met tranen in zijn ogen afscheid genomen van de TROS Nieuwsshow. Het was zijn laatste boekbespreking na 21 jaar. “Het is voorbij, het is geregeld, we gaan als vrienden uiteen”, waren zijn laatste woorden in het programma op Radio 1.

Het ‘boekengeluid’ en de TROS lagen een tijdje met elkaar overhoop toen bekend werd dat Ros moest stoppen met zijn boekenrecensies. Hij ging uiteindelijk akkoord met een afkoopsom van 15.000 euro.

De 70-jarige Ros sloeg ook heftig om zich heen de laatste dagen. In RTL Boulevard beschuldigde hij TROS Nieuwsshow-presentatrice Mieke van der Weij ervan zich omhooggeneukt te hebben in het Hilversumse. ”Mieke ging nogal van bil met deze en gene. Dat heeft haar geholpen in haar carrière”. In een kranteninterview met de GPD-bladen zei hij dat de TROS hem na onderhandelingen met een advocaat 15.000 euro ‘oprotpremie’ gaf.

Mieke Van der Weij hield zich tijdens de uitzending van vanochtend op de vlakte. Haar collega Peter de Bie bedankte Ros voor bewezen diensten maar drukte hem op het hart om het in de media de komende tijd wat rustiger aan te doen met zijn uitspraken.

Ros besprak elke zaterdagmorgen op Radio 1 een aantal boeken.
Vier mensen gaan Ros opvolgen als boekenrecensent. Zij gaan bij toerbeurt op zaterdag boeken bespreken. [FOK! / AD]

Vorig artikel100%NL moet reorganiseren en gooit programmering om
Volgend artikelPaul Smits nieuwe voorzitter van de AVRO