Home Landelijke radio Paul Rabbering volgt Cobus op

Paul Rabbering volgt Cobus op

Paul Rabbering zal vanaf 6 september Cobus Bosscha opvolgen op 3FM. Hij zal vanaf dan dagelijks tussen 14:00 en 16:00 een programma maken, op het publieke popstation. Hiervoor zal hij de overstap maken van BNN naar de KRO.

Rabbering maakte eerder het nachtprogramma ‘R@b Radio’ voor BNN op 3FM en presenteert tegenwoordig op zondagmiddag ‘Top of the Pops’ op de radio. Ook is hij de vaste vervanger van ‘Wout’. Daarnaast is Paul Rabbering tijdelijk te horen geweest als voice-over op BNN-tv en produceerde hij veel jingles voor onder andere Ruud de Wild.

Paul verheugt zich op zijn nieuwe KRO-programma op 3FM: “Hoewel ik het erg naar mijn zin heb bij BNN, is het natuurlijk fantastisch om voor de KRO een dagelijks programma te gaan maken. Ik ben er trots op om voor 3FM te werken omdat op deze zender de muziek heel belangrijk is. En ik zal me ook zeker thuisvoelen bij de KRO, want het is een omroep waar met heel veel liefde radioprogramma’s worden gemaakt.”

In een eerste reactie liet de KRO weten: “Cobus moet wegens herprofilering helaas bij 3FM vertrekken, maar we zien in Paul Rabbering een goede opvolger. Over de naam en de inhoud is nog weinig bekend, wel zal het programma gaan worden met veel muziek en zal de luisteraar een belangrijke rol spelen in het programma.”

Hoofd Amusement Radio Luuk Sijbring licht verder toe: “Ik verwacht dat Paul veel kan betekenen voor de KRO en voor 3FM. Hij is een jonge, enthousiaste presentator met een grote muziekkennis en een positieve uitstraling. Paul is voortgekomen uit het eigen opleidingstraject van 3FM en hij kiest nog steeds heel bewust voor deze zender, omdat daar op muzikaal gebied veel te beleven valt. Met dergelijke dj’s zie ik de toekomst van 3FM met vertrouwen tegemoet”.

BNN liet Radiofreak weten blij te zijn voor Paul Rabbering met zijn nieuwe uitdaging: “We vinden het leuk voor Paul dat hij deze kans krijgt. Op dit moment is er bij BNN geen ruimte hem zoiets te bieden.”