Home Landelijke radio OPTA vindt Nozema te goedkoop

OPTA vindt Nozema te goedkoop

De tarieven die Nozema berekent voor het gebruik van haar opstelpunten zijn alleszins redelijk. Dit heeft de OPTA schriftelijk laten weten aan de zenderbouwer na een klacht van concurrent Broadcast Partners. Nozema maakt met deze uitspraak dus misbruik maakt van haar positie als marktleider.

De OPTA (de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit) had eind juli van dit jaar al een principe-uitspraak gedaan in deze zaak. Broadcast Partners beschuldigde Nozema ervan te hoge tarieven te berekenen voor het gebruik van haar opstelpunten. Als gevolg van deze uitspraak heeft de OPTA de tarieven opnieuw laten berekenen door een onafhankelijke accountant en daaruit blijkt dat Nozema zelfs goedkoper is dan wat de OPTA voor redelijk houdt.

Wat voor gevolgen deze uitspraak zal hebben, is nog niet duidelijk. De OPTA schrijft een andere rekenwijze voor dan Nozema hanteert. Als Nozema de rekenwijze van de OPTA moet volgen, kan dit een prijsverhoging voor alle publieke en commerciële omroepen betekenen.

Broadcast Partners had tevens een klacht ingediend bij de NMa (de Nederlandse Mededingingsautoriteit) over misbruik van macht. Deze klacht is door NMa in september afgewezen. De mededingingsautoriteit stelde vast dat er voldoende mogelijkheden zijn voor beide netwerkoperators om hun eigen infrastructuren uit te rollen.

Vorig artikelGerucht: Gordon tekent bij Noordzee FM
Volgend artikelGeen extra geld naar internet publieke omroep