Home Landelijke radio Opnieuw evenementenzender tijdens Enschedese introductie

Opnieuw evenementenzender tijdens Enschedese introductie

De introductie van de Universiteit Twente krijgt dit jaar opnieuw een eigen radiostation. Vanaf woensdag is Kick-In FM negen dagen lang te horen via een evenementenzender in Enschede op 106.9 FM in de ether. Gedurende de hele introductieperiode doet het station live verslag van de activiteiten.

Kick-In FM is een initiatief van twee UT-studenten die ruime ervaring hebben met het maken van radio en het neerzetten van radioprojecten. Vorig jaar zonden ze in Enschede ook al uit tijdens de introductie, toen onder de naam IK-Radio. Daarnaast zetten ze ook al tweemaal BataRadio neer, een radioproject rondom de Batavierenrace. Samen met tien andere studenten verzorgen zij de uitzendingen van Kick-In FM. 

De uitzendingen zijn niet alleen de beluisteren via de Enschedese ether en via het internet. Daarnaast worden de uitzendingen elke werkdag van 14:00 tot 17:00 uur doorgegeven via de lokale omroep Enschede FM.

De Kick-In is het negendaagse introductieprogramma van de Universiteit Twente waaraan zo’n 1500 nieuwe studenten aan deelnemen. Naast veel gezellig kennismaken met elkaar, leren zij de campus en de steden Hengelo en Enschede kennen via de vele educatieve, sportieve en culturele activiteiten.