Home Landelijke radio ‘Operation Iraqi Sunrise’ van start

‘Operation Iraqi Sunrise’ van start

Adam Curry, Michiel Veenstra, Alexandander Stevens en Arend Langenberg zijn vermoedelijk op weg naar Camp Smitty in Irak om daar maandag te starten met de uitzendingen voor Radio Veronica. De ochtendploeg van Veronica zal een week lang een programma gaan maken voor ‘onze jongens’ om te laten zien dat het land achter ze staat.

Curry & The Crew zijn op een geheim tijdstip vertrokken naar Irak omdat er een te grote media belangstelling was. Dit zou een te groot risico met zich mee nemen daarom is op het laatste moment besloten een radiostilte af te spreken rondom het vertrek. Op dit moment wil Veronica nog steeds geen uitspraak doen over het vertrek van de dj’s. De reis zal in ieder geval gaan per vliegtuig naar Koeweit, vandaar gaat de tocht verder per auto 500 kilometer naar Camp Smitty, bij Al Samawah.

De uitzending zal gemaakt worden van uit een primitieve studio ter plaatsen en verzonden worden per satelliet. Hierdoor is het niet 100% gegarandeerd dat de uitzending altijd te horen is want mocht er bijvoorbeeld een zandstorm zijn dan valt het signaal weg, echter heeft Veronica hier haar voorbereidingsmaatregelen voor getroffen. In de studio zal altijd iemand aanwezig zijn die in kan grijpen mocht het mis gaan, in dit geval zal het gaan om Luc van Rooij die stand-by zal zijn.

Naast Adam Curry, Michiel Veenstra, Alexandander Stevens en Arend Langenberg zijn er ook nog twee mensen van achter de schermen mee naar Irak, het gaat dan om een producer en een technicus. Ter plaatste zal ook een FM-zender opgebouwd worden zodat de militairen mee kunnen luisteren via een radio.

Het programma wat Michiel Veenstra iedere morgen maakt tussen 04:00 – 06:00 zal tijdens zijn afwezigheid worden over genomen door Menno Vroom en Arjen Grolleman.