Home Landelijke radio Ook Tilburg in actie voor Glazen Huis

Ook Tilburg in actie voor Glazen Huis

Ook in Tilburg is een actie gestart om het Glazen Huis van 3FM binnen te halen. Alle 150 nog komende evenementen in het teken van het jubileumjaar Tilburg 200 worden wellicht 'gelinkt' aan de Serious Request-actie. Mede met deze mededeling hoopt de organisatie woensdag de omroep en het Glazen Huis naar De Heuvel te krijgen. Dan neemt zenderbaas Florent Luyckx een beslissing.

Er is een speciale website in het leven geroepen: glazenhuistilburg.nl. De Stichting Tilburg 2009 heeft ook al een groot aantal ideeën aangedragen om voor en tijdens de dagen dat het Glazen Huis er staat, ten uitvoer te brengen. En nu kunnen dus ook de inwoners en bedrijven van Tilburg hun steentje bijdragen. De bedoeling is om de ideeën te overhandigen aan de organisatie van 'Serious Request'.

De initiatiefnemers roepen alle Tilburgers op om de komende dagen hun creativiteit aan te wenden om manieren te bedenken waarop zij geld voor de actie kunnen inzamelen. Dat kan zijn van het verkopen van een zelfgemaakte tekening, tot een veiling, sponsorloop of dansmarathon. "Het maakt niet uit, als het maar geld oplevert voor het goede doel", zeggen zij.

De stichting Tilburg 2009 heeft een moderne presentatie van de stad, in de vorm van een website ingediend om 3FM te overtuigen van de mogelijkheden in Tilburg. Daarnaast zouden bijvoorbeeld ook 013 en de omliggende horecabedrijven op de Heuvel meewerken en zijn samenwerkingen met sponsoren beloofd. 

Naast Tilburg zijn ook Eindhoven, Groningen, Enschede, en Rotterdam nog in de race. De Brabantse stad was in 2007 de eerste stad die zich voor het Glazen Huis in 2009 aanmeldde.