Na Patricia van Liempt en Vincent Bijlo is ook Domien Verschuuren uit de jury van de Online Radio Awards gestapt. Waarom hij tot die beslissing is gekomen is niet helemaal duidelijk; hij heeft niet gereageerd op vragen van RadioFreak.nl hierover. Op de site van de Online Radio Awards wordt “de ontstane commotie” als reden genoemd.

De jury bestaat nu nog uit Peter Contant, Pierre Papa, Erik de Zwart, Mischa Blok en organisator Richard Otto. Hij voorziet geen problemen bij het bepalen van de winnaars nu de jury uitgedund is. “De overgebleven jury heeft in totaal anderhalve eeuw aan aan media-ervaring, dus dat is prima.”, laat hij weten in een reactie en voegt daarnaast toe: “De reglementen van te voren bekend waren bij de jury en iedereen heeft daar akkoord op gegeven.

Johan Derksen

Patricia van Liempt stapte uit de jury vanwege de nominatie van Johan Derksen. Vincent Bijlo vindt de kwaliteit van een deel van de genomineerden te laag en is tegelijkertijd betrokken bij één van de genomineerden.

De Online Radio Awards zijn prijzen voor de beste online radio- en podcastmakers van Nederland. Het publiek kon stemmen om de genomineerden te bepalen, de jury kiest daaruit een winnaar. Criteria waar naar wordt gekeken zijn innovatie, toegevoegde waarde, onderscheidenheid, kwaliteit en engagement richting het publiek. Op 19 mei worden de winnaars bekend gemaakt in Beeld en Geluid in Hilversum.

Foto: Qmusic

Vorig artikelMike Ackermans nieuwe directeur van Omroep Zeeland
Volgend artikelQmusic-dj Bram Krikke brengt eigen chips op de markt