Home Landelijke radio Omrop Fryslân verkeert in bestuurscrisis

Omrop Fryslân verkeert in bestuurscrisis

Omrop Fryslân verkeert in een zware bestuurscrisis, meldt De Telegraaf. De hoofd- en eindredactie van de Friese regionale omroep heeft een motie van wantrouwen ingediend tegen interim-directeur Harm Wondaal en ogenblikkelijk om een gesprek met de raad van commissarissen gevraagd.

Tegen zijn belofte in zou Wondaal toch hebben gesolliciteerd naar de functie van directeur. Die vacature ontstond omdat de vorige directeur Roel Cazimier er al na een half jaar de brui aan gaf bij de zender. De redactie en de ondernemingsraad willen dat de commissarissen deze eventuele benoeming keren.

De Friese politiek mengt zich ook in crisis. Provinciaal fractievoorzitter Ad van der Ham van het CDA is ontstemd over de bestuurlijke rompslomp: "Zulk gerommel is ernstig, zeker bij een organisatie die voor Fryslân van wezenlijk belang is. Dat bleek vrijdag wel weer bij de gifwolk in Dronrijp." Zijn VVD-collega Thom van Mourik reageert resoluut: "Het is in één woord fout. Principieel fout dat een commissaris wil meesolliciteren naar de baan van directeur en daar niet open over is."

De interim-directeur is nog wel in functie maar mag zich van de redactieleden niet meer op de redactievloer vertonen. Wondaal is niet bereikbaar voor commentaar.