Home Landelijke radio Omroep Brabant-presentator Marcel Bolsius (66) overleden

Omroep Brabant-presentator Marcel Bolsius (66) overleden


Presentator Marcel Bolsius van Omroep Brabant is gisteren overleden in zijn woonplaats Hilvarenbeek. Dat heeft de regionale omroep gemeld. Bolsius was vijftien jaar lang een bekende stem bij Omroep Brabant, waar hij tot 2007 het weekendprogramma 'Lekker Geen Wekker' presenteerde. Marcel was sinds enkele maanden ernstig ziek. Hij is 66 jaar geworden.

In 1989 besloot Marcel om een keer binnen te lopen in het pand van Omroep Brabant. Hij stelde zich voor, maakte een praatje en liet een demo horen. "Twee weken later maakte ik een uitzending", vertelde Marcel eerder in een interview.

Naast zijn presentatiewerk voor het weekendprogramma Lekker Geen Wekker was Marcel actief in het onderwijs. Hij was tot 2008 directeur van de St. Adrianusschool in Hilvarenbeek. Nadat hij met de VUT ging, besloot hij minder te gaan werken bij Omroep Brabant. Hij werd sportverslaggever bij radio en televisie en commentator voor het voetbalprogramma FC Brabant, maar bleef naar eigen zeggen 'echt een radiomens'. "Ik heb niets met televisie. Radio is intiemer, kleiner en eeuwig."

Vorig artikelLimburgs parlement wil onafhankelijkheid L1 behouden
Volgend artikelQ-music dj’s gaan duetbattle aan