Home Landelijke radio NOVEC houdt oorzaak brand Smilde geheim

NOVEC houdt oorzaak brand Smilde geheim


Zendmastbeheerder NOVEC weet wat de oorzaak is van de brand in de zendmast in Hoogersmilde, maar houdt die informatie voorlopig voor zichzelf. Dat zegt een woordvoerder van de zendmasteigenaar tegen RTV Utrecht.

De zendmast in Drenthe vloog op 15 juli in brand, nadat er eerder op de dag ook al een kleinere brand was geweest in de zendmast in IJsselstein. Het is nog altijd niet bekend gemaakt of die branden iets met elkaar te maken hebben. Inmiddels weten de betrokken bedrijven wat aan de brand in Hoogersmilde vooraf ging, maar ze hebben samen besloten om dat niet publiek bekend te maken.

Na de brand in IJsselstein werd het zendvermogen van die mast omlaag gebracht, waardoor diverse radiozenders in delen van de randstad slecht te ontvangen zijn. Daarover zou vanmiddag een kort geding dienen. Dat is op het laatste moment afgezegd, omdat de partijen nog eens met elkaar om de tafel gaan.

Update 18:37:
De onderzoeken naar de oorzaak van de brand in de mast in Hoogersmilde zijn nog niet allemaal afgerond. Dit laten NOVEC in een persbericht weten. "Zo zijn onder andere de onderzoeken door verzekeraars naar de oorzaak van de brand nog in volle gang."

"In het belang van een succesvolle uitkomst van de bemiddelingspoging, zoals al eerder bericht, zullen betrokkenen daarom gedurende de bemiddeling verder geen mededelingen aan de media doen."