Home Landelijke radio NOS Radio 1 Journaal viert 20-jarig bestaan met oude en nieuwe presentatoren...

NOS Radio 1 Journaal viert 20-jarig bestaan met oude en nieuwe presentatoren en jingles

Het NOS Radio 1 Journaal viert op 1 september het 20-jarig bestaan met speciale ochtend- en middaguitzendingen, met de stemmen van toen en nu. Van 06:00 tot 07:00 uur zijn zoals gebruikelijk Frederique de Jong en Marcel Oosten te horen. Tussen 07.00 en 08.00 uur worden ze afgelost door Clairy Polak en Menno Reemeijer, terwijl het laatste uur wordt verzorgd door Rob Trip en Suzanne Bosman.

De middaguitzending, die een half uur langer duurt dan normaal, wordt van 16:00 tot 17:00 uur gepresenteerd door Lara Rense en Max van Weezel. Het laatste uur is de microfoon voor Lucella Carasso en Govert van Brakel. Naast de oude stemmen worden ook oude tunes en jingles van stal gehaald.

Elk uur is er aandacht voor grote nieuwsgebeurtenissen uit de afgelopen twintig jaar. Zoals de moord op Theo van Gogh, de aanslagen in New York en de ramp met vlucht MH17 .

Op 1 september 1995 begon het Radio 1 Journaal, als opvolger van de radio-actualiteitenrubrieken van de verschillende omroepen. Met een horizontale programmering, om de luisteraar op vaste tijden bij te praten over de laatste ontwikkelingen in binnen-en buitenland. Naast de vaste ochtend- en middaguitzendingen van het NOS Radio 1 Journaal verzorgt de NOS gedurende de dag nieuwsflitsen in de programma's van de omroepen op Radio 1.