Home Landelijke radio NOS pakt uit met Radio Tour de France

NOS pakt uit met Radio Tour de France

De NOS pakt flink uit op Radio 1 met Radio Tour de France. De uitzendingen rond de wiellerronde start vanmiddag om 14:00 uur. Daarnaast is er ook iedere avond om 22:00 uur De Avondetappe. Nu het ene dopingschandaal het andere opvolgt, werd er voorafgaand aan de Tourplannen een brede interne discussie bij de NOS gevoerd hoe te berichten over dit onderwerp.

“We doen journalistiek verslag van dit evenement, dus we ontkomen er niet aan het D-woord te gebruiken”, zegt Maarten Nooter, chef sport van de NOS. “Daarom beginnen we de reeks van avonduitzendingen met een thema-uitzending over doping. We zullen daarin gaan proberen dit onderwerp te duiden voor de kijker.”

In totaal wordt er 135 uur radio gemaakt. Radio Tour de France heeft een aantal vaste onderdelen. Zo is er het overzicht van de Franse kranten van die dag en een rubriek waarin men meer vertelt over de streek waar de Tour op dat moment is. In de rubriek ‘Bellen met Bram’ wordt gebeld met wielrenner Bram Tankink, hij kijkt vooruit naar de etappe van die dag. Ook verzorgen diverse gastcolumnisten een bijdrage en er is weer een Tourspel.

Na negentien edities van ‘La Grande Boucle’ wordt het de laatste voor Ferry de Groot, chef d’équipe van de radioploeg van de NOS.

Een grootscheepse reorganisatie binnen de NOS, waarin de sportredacties van radio, tv, teletekst en internet één grote redactie vormen, noopt hem ertoe de Tour de France vaarwel te zeggen. “Toch heb ik daar geen moeite mee”, zegt de 59-jarige chef sport NOS Radio. “Kan ik eindelijk eens in juli op vakantie.”

Tijdens Radio Tour de France wort de ‘Tourartiest Top 23 Allertijden’ uitgezonden. Luisteraars konden vooraf, maar ook tijdens de wielertocht stemmen op hun favoriete artiest.

Tijdens Radio Tour de France zal dagelijks een nummer uit de lijst centraal staan. Van deze artiest wordt elk uur een plaat gedraaid. Op 7 juli begint men tijdens de eerste uitzending met de nummer 23, tijdens de slotetappe op 29 juli zal de nummer 1 te horen zijn.

Vorig artikelBeste jazzplaten op Arrow Jazz FM
Volgend artikelSensation White live op Radio 538