Home Landelijke radio NOS kijkt bij de regionale omroep hoe je geld kunt besparen

NOS kijkt bij de regionale omroep hoe je geld kunt besparen

De nationale publieke omroep is bij de regionale omroep komen kijken hoe ze met geld omgaan. De nationale omroep krijgt per uur 4000 euro toebedeeld, de regionale omroepen 800. Zij brengen dan ook geen spelletjes en quizzen maar vooral informatie, cultuur en educatie. Dat schrijft vakblad De Journalist.

Directeur/hoofdredacteur Oude Wesselink van TV Oost “Wij hebben bewezen dat je geld kunt besparen door radio en tv te integreren. Bureauredacties en verslaggevers werken voor beide media. De NOS is hier komen kijken om te zien hoe het werkt. Ik heb me er altijd over verbaasd dat de bijdrages van Radio 1 uit verschillende studio’s komen. De vreemde omroepverenigingencultuur is daar debet aan”.

In regionale kringen wint de opvatting terrein dat de regionale omroep het best uit dezelfde pot als de landelijke omroep betaald kan worden. Hoofdredacteur Cees van der Wel van TV Rijnmond: “We worden nu betaald uit provinciegeld. Diezelfde provincie moet ons beleid controleren. Het is veel logischer als we net als Hilversum uit landelijke middelen gefinancierd worden. Nu wordt er net twee maten gemeten.”