Home Landelijke radio NOS Journaal in opdracht van Rob Stenders verstoord

NOS Journaal in opdracht van Rob Stenders verstoord

De uitzending van het NOS Journaal om 13:00 uur is bijna verstoord door 3FM-dj Rob Stenders. In het programma van Stenders kan een bandje zendtijd winnen door opdrachten uit te voeren. In dit item ‘Indecent Proposal’ was vandaag het bandje Wreckyard te gast.

Ze kregen de opdracht om net zoals de man die afgelopen weekend in een berenpak het ijs van Thialf op kwam een stunt te verzinnen. Een producent van energydrankjes vraagt mensen stunts uit te halen. Daarmee kan 10.000 euro gewonnen worden. De band moest aan die actie mee doen.

De band bedacht dat het leuk was om de uitzending van het NOS Journaal om 13:00 uur te verstoren. Ze wilden de ramen achter de presentator vrijwel naakt gaan wassen. Via een medewerker van Stenders kwamen ze de nieuwsvloer van de NOS op, waar vandaan ook de radio-uitzendingen van Radio 1 komen.

De timing was echter slecht en de bandleden gingen wassen tijdens een filmpje. In de uitzending waren alleen natte ramen te zien. De bandleden werden hardhandig verwijderd. "NOS-medewerkers haalden ons hardhandig achter de presentator vandaan. Er staat nu acht man politie", zei de medwerker van Stenders na de stunt. "We hoorden dat er alleen maar natte ramen in beeld waren."