Home Landelijke radio Noordzee FM presenteert nieuwe programmering

Noordzee FM presenteert nieuwe programmering

Noordzee FM gaat vanaf vandaag de programmering aanpassen. Met de slogan ‘music en entertainment’ wil het station een hoger marktaandeel halen. Dat heeft de zender zojuist bekend gemaakt bij de presentatie van het nieuwe seizoen in Hilversum.

Het station heeft vanaf nu vijf belangrijke ‘spitsen’ in de programmering zitten. In de doordeweekse ochtenden blijft Gordon zijn programma maken, Sjaak Braal is te horen tussen 12:00 en 14:00 uur en Martijn Krabbé blijft het middagprogramma doen. Nieuw zijn Albert Verlinde en Winston Gerschtanowitz. Zij maken in het weekend een programma. ‘Albert Verlinde’ is op zaterdag en zondag te horen tussen 10:00 en 13:00 uur. ‘Winstons Wondere Wereld’ komt daarna tot 16:00 uur en zal vooral gaan over nieuwe gadgets en ‘wannahaves’. Collin Banks en Menno Barreveld zullen beide programma’s maken die vooral muziek bevatten.

Nieuw is ook dat Noordzee FM tussen 07:00 en 19:00 uur op ieder half uur entertainment nieuws gaat brengen, gelezen door Daniël Smulders en Erik de Zwart. Dit zal met vaste correspondenten gemaakt worden. Robbert Schumacher zal het medische nieuws brengen, René Mioch bericht over filmnieuws, advocaat Bram Moszkowicz zal bijdrages over justitiële zaken leveren, Peter R de Vries brengt nieuws over misdaad, Wilma Nanninga en Albert Verlinde houden de luisteraars op de hoogte van roddels en geruchten en Mark van der Linde weet alles over het koningshuis. Ze zullen ook in de uitzending worden gehaald als de actualiteit hierom vraagt. Het shownieuws, waar een redactie van zes man achter zit, moet ook zo snel mogelijk 24 uur per dag te horen zijn.

Volgens programmadirecteur Erik de Zwart blijft het wel om de muziek gaan. Maar het shownieuws krijgt een belangrijke plek. “Waarom heb je op de televisie wel shownieuws en op de radio niet?”, zo ligt hij toe. Hij zegt verder dat er onderzoek is gedaan onder luisteraars naar het nieuwe format. Tweederde van de luisteraars van Noordzee FM was erg positief over het nieuwe format. “Het is dan ook uniek in de wereld. Dit format is verder nog nergens toegepast”, aldus de Zwart. Ook onder luisteraars van Sky Radio is onderzoek gedaan of dit format zou aanslaan, hier bleek behoefte aan te zijn.

Het nieuws op het hele uur zal voorlopig nog gemaakt blijven worden door het ANP. Ondanks dat zuster-zender Radio 10 Gold onlangs overstapte op het Novum Nieuws. De Zwart hierover: “We zijn aan het kijken hoe dat uitpakt. En twee leveranciers van het nieuws kan geen kwaad, ik hou wel van wat concurrentie.” Over de luistercijfers wil De Zwart niet veel loslaten. “Radio is een snel medium, maar luisteraars verhuizen niet al te snel.”

DJ Menno Barreveld is erg blij met het nieuwe Noordzee FM. “De combinatie van muziek en shownieuws maakt het erg leuk. Ook de toppers, zoals Peter R de Vries, die veel weten over hun vakgebied zorgen voor een extra bijdragen daaraan.” Naast zijn werk als dj helpt Menno ook mee met een deel van de vormgeving van het station.

Om het nieuwe Noordzee FM bij het publiek bekend te maken zullen er televisiecommercials op de zenders van SBS en RTL Nederland te zien zijn. Daarbij start er een grote ‘outdoor’ campagne met posters en billboards.