Home Landelijke radio Noordenveld FM uit de lucht door geldverduistering

Noordenveld FM uit de lucht door geldverduistering

De lokale omroep Noordenveld FM is niet meer in de lucht. Verduistering van het geld door de voormalige voorzitter en penningmeester van de omroepvereniging zijn daar debet aan. Die hadden niet alleen tot gevolg dat er tekorten zijn ontstaan, maar ook dat de zendmachtiging is ingetrokken, zo schrijft het Dagblad van het Noorden.

De omroep staakte dinsdag de uitzendingen vanuit de Brinkhof in Norg. De voormalige voorzitter van de lokale omroep heeft de bankrekening van de omroep voor privé-doeleinden gebruikt en de oud-penningmeester was daarvan op de hoogte, zegt interim-voorzitter Evert de Boer. De omroep zit daardoor met een schuld van 3500 euro. “Voor ons is dat een hoop geld.”

Deze schuld is met behulp van de gemeentelijke subsidie gesaneerd en er zal nu gekeken worden wat er in de toekomst met de omroep gaat gebeuren. Bij het Commissariaat voor de Media wordt eerst een nieuwe zendmachtiging aangevraagd. Met de twintig vrijwilligers van de lokale omroep hoopt het interim-bestuur eind dit jaar weer te kunnen uitzenden.