Home Landelijke radio Noordelijke Dagblad Combinatie begint regionale zender

Noordelijke Dagblad Combinatie begint regionale zender

De Noordelijke Dagblad Combinatie (NDC) begint een regionale nieuwsradiozender. Dit heeft directeur Cees Anceaux van de Friese Pers, onderdeel van de NDC, bekendgemaakt. In maart worden de definitieve plannen voor de zender gepresenteerd.

De uitgever wil radio maken in de stijl van BNR Nieuwsradio en mikt daarmee op dertig procent van de markt in Noord-Nederland. “De regionale omroepen doen ook erg hun best, maar wij denken het beter te kunnen. Ons station wordt Nederlandstalig en richt zich op dertig- tot veertigjarigen, de publieke regionale zenders trekken toch een wat ouder publiek,” aldus Anceaux.

Zowel de naam als de frequentie van de nieuwe zender zijn nog niet bekend. Door kartelregels zijn krantenbedrijven beperkt in het opzetten van radio- en televisiestations.

Het station gaat onder meer gebruik maken van nieuws dat op de redacties van het Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant wordt verzameld. Op beide redacties komt een zogenaamde spreekcel om nieuwsberichten in te kunnen spreken. Waar de centrale radioredactie komt, is echter nog niet duidelijk. Anceaux verwacht tien tot twaalf extra mensen in dienst te moeten nemen, vooral technici. Binnen de huidige krantenredacties wordt naar ‘radiostemmen’ gezocht om de programma’s te gaan presenteren.