Home Landelijke radio Noodmast Assen pas over twee weken operationeel

Noodmast Assen pas over twee weken operationeel


Het duurt nog twee weken voordat de noodmast die woensdag op het defensieterrein in Assen is geplaatst, operationeel is. Dat heeft een woordvoerder van het projectteam woensdag aan De Telegraaf laten weten.

De 100 meter hoge mast, die de vorige week ingestorte tv-toren in Hoogersmilde moet vervangen, staat naar verwachting woensdagavond volledig overeind. Daarna moeten nog veel technische zaken worden geregeld voor de mast een groot deel van de functies van de oude mast kan overnemen.

Tot die tijd is de radio-ontvangst niet overal in Noord-Nederland optimaal. Donderdag starten eigenaar Novec van de tv-toren in Hoogersmilde en gebruikers van de mast als KPN en Tennet met het maken van een inventarisatie van de schade aan de tv-toren. Naar verwachting loopt die in de vele miljoenen.

Ook praten de partijen over eventuele wederopbouw van de toren in Hoogersmilde. De bouw van een nieuwe mast, die op het nog bestaande betonnen voetstuk kan worden geplaatst, neemt naar schatting een half jaar in beslag. Wanneer wordt begonnen met het opruimen van de oude mast, is nog niet bekend.
Foto: RTV Drenthe