Home Landelijke radio Nominaties Lokale Omroep Awards 2009 bekend

Nominaties Lokale Omroep Awards 2009 bekend

De Organisatie van Lokale Omroepen in Nederland (OLON) heeft de nominaties voor de Lokale Omroep Awards 2009 bekend gemaakt. Op woensdag 3 juni worden de Awards uitgereikt in Beeld en Geluid in Hilversum.

De Lokale Omroep Awards zijn de prijzen voor de beste publieke lokale omroepprogramma’s  in de categorieën: Radio, Televisie, Crossmediaal en Presentatietalent.  In totaal zijn er 268 programma’s van 80 verschillende lokale omroepen ingezonden.

Alle tachtig deelnemende omroepen deden automatisch mee in de strijd om de titel ‘Lokale Omroep van het Jaar 2009’. Na een voorselectie zijn er tien lokale omroepen van Nederland genomineerd voor deze titel. De genomineerden voor Lokale Omroep van het Jaar 2009 zijn:
Beuningen: Webfm & Webtv
Breda: StadsRTV Breda
Den Haag: Stadsomroep Den Haag
Haarlem, Haarlemmerliede, Spaarnwoude: Haarlem 105
Haarlemmermeer: MeerRTV
Katwijk: RTV Katwijk
Groningen: OOG
Nijmegen: Nijmegen1
Oss,Lith: Dtv – Maasland FM
Venlo: Omroep Venlo

De jury van de Lokale Omroep Awards 2009 bestaat uit: juryvoorzitter Sven Kockelmann (KRO), Mezen Dannawi (NPO), Fleur Wallenburg (NOS Headlines 3FM en winnares OLON presentatietalent 2005) Arjen Grolleman (KINKFM), Kees de Groot (Media Academie) en Marieke de Vries (NOS). Het jurysecretariaat wordt gevormd door Carmen Fernald (KRO) en Mireille van der Werff (freelance regisseur en redacteur).