Home Landelijke radio Nog onzekerheid over verlichte Gerbrandytoren met kerst

Nog onzekerheid over verlichte Gerbrandytoren met kerst

Stichting Kerstboom durft nog geen groen licht te geven voor de lichtjes in de Grootste Kerstboom ter Wereld, de verlichte zendmast bij IJsselstein. Daarvoor is het gat in de begroting nog te groot. Er is dik 40.000 euro nodig om de 120 lampen te laten branden. Met een tussenstand van 23.000 euro durft de stichting het nog niet aan.

De tweede postlichting van deze week bevatte 102 machtigingsbonnen van krantenlezers en 422 van Stichting Kerstboom zelf. Samen goed voor 4000 euro. Aan sponsorbijdragen zijn ook nog eens vierduizend euro binnen gekomen.

Stichting Kerstboom moet binnenkort beslissen of de lampjes op 12 december kunnen gaan branden. Het optuigen neemt namelijk drie weken in beslag. Met een gat van ruim 20.000 euro durft voorzitter Ton Westland de verantwoording nog niet aan.

Bij hun rondje langs bedrijven merken de initiatiefnemers dat de kredietcrisis ook de kerstmast parten speelt. Vooral autobedrijven en makelaars houden volgens Westland de hand op de knip. Maar er zijn ook bedrijven die spontaan een bijdrage toezeggen nadat ze hebben gelezen over de campagne voor de Grootste Kerstboom ter Wereld. Het is nog niet gelukt een nieuwe hoofdsponsor te vinden.