Home Landelijke radio NMO-personeel is berichtgeving van NOVA ‘spuugzat’

NMO-personeel is berichtgeving van NOVA ‘spuugzat’

Personeelsleden van de Nederlandse Moslim Omroep (NMO) zijn de berichtgeving over de omroep "spuugzat". Afgelopen vrijdag meldde het televisieprogramma NOVA nog dat de NMO alle liberale bestuursleden op non-actief gesteld. Conservatieve moslims zouden de scepter bij de omroep zwaaien na de fusie met de conservatieve Nederlandse Islamitische Omroep. Volgens de medewerkers is dat niet waar.

"Met het vertrek van Frank William als directeur, die een liberale opvatting van de Islam voorstond, is slechts een bepaalde vorm van leidinggeven verdwenen. Aan ons programmabeleid is niets veranderd", zeggen de medewerkers. 

Volgens de werknemers zijn alle door NOVA opgevoerde ’talking heads’ mensen waarmee de NMO een financieel conflict heeft. Volgens de werknemers hoeft enkel te worden gekeken naar de uitzendingen die dateren van ná het ontslag van Willam om te zien dat de NMO "de koers om aan verschillende meningen ruimte te bieden voortzet."

William werd op 4 juli vorig jaar op staande voet ontslagen, onder meer omdat hij valsheid in geschrifte zou hebben gepleegd door een document te antedateren dat een rol speelde in een arbeidsconflict met een NMO-medewerkster. Het gerechtshof oordeelde later dat dit onvoldoende was aangetoond.