Home Landelijke radio Nijmegen toch kandidaat voor 3FM Serious Request

Nijmegen toch kandidaat voor 3FM Serious Request

De gemeente Nijmegen heeft zich officieel kandidaat gesteld als gaststad voor het Glazen Huis van 3FM. Kiest de zender voor Nijmegen, dan wordt het jaarlijkse muziekevenement voor het goede doel in december gehouden op de Grote Markt. Bekende Nijmegenaren als Frank Boeijen en de band De Staat lobbyen mee om de actie naar hun stad te krijgen.

Eerder twijfelde Nijmegen nog of ze nog wel in de race wilde blijven voor 3FM Serious Request, eind dit jaar. Reden was de eigen bijdrage die de radiozender vraagt van Nijmegen. "Groningen, waar het Glazen Huis vorig jaar stond, moest 75.000 euro betalen. Nu vraagt 3FM 175.000 euro van de gastgemeente", zei de Nijmeegse burgemeester Thom de Graaf.

De gemeente heeft in een bidbook, onder voorbehoud dat de nieuwe gemeenteraad het goedkeurt, het volgende voorgesteld: Nijmegen gaat niet verder dan een bijdrage van 75.000 euro, mits 3FM inzichtelijk maakt waar dat geld naartoe gaat.

3FM wilde daarnaast nog dat de stad diensten als het verstrekken van vergunningen en het neerzetten van hekken voor eigen rekening zou nemen. Dat gebeurt niet. Wel wil de gemeente als factuuradres dienen voor dergelijke kosten. Er zijn afspraken met sponsors, die voor dat bedrag in willen staan.

Er hebben zich twaalf gemeenten gemeld bij 3FM voor het Glazen Huis. Eind april wordt besloten welke stad het huis krijgt.