Home Landelijke radio Nieuwslezer NOS scoort met Facebook-pagina over Roy Donders

Nieuwslezer NOS scoort met Facebook-pagina over Roy Donders

Een pagina op Facebook met uitspraken van de Tilburgse stylist Roy Donders scoort goed. Op dit moment vinden 7752 mensen de pagina 'Harde Krullen' over de Tilburger met een reality-show op RTL 5 leuk. Nieuwslezer Matijn Nijhuis zit erachter. "Ik vind Roy Donders ge-wel-dig!", zegt Nijhuis tegen Omroep Brabant. "Hij plaatst de ene na de andere oneliner. Echt lachen. Per uitzending komen er zo’n dertig grappige uitspraken voorbij. Ik ben echt fan van het programma en van Roy. En ben ook wel een beetje verliefd op hem."

Nijhuis vond de reallifesoap over Roy Donders zo leuk, dat hij de Facebook-pagina startte. Nijhuis: "In december ben ik tijdens de eerste serie ermee begonnen. Na elke uitzending krijgt de pagina minstens 1000 likes erbij. Het aantal likes groeit per seconde." Nijhuis komt zelf niet uit Tilburg, maar zijn vriend Bram wel. "Hij komt uit Tilburg en zorgt voor de juiste vertaling."

Inmiddels heeft hij bijna een dagtaak aan de pagina. "De reacties zijn positief, ook uit de wijk Broekhoven." Eerst dachten bezoekers dat Roy er zelf achter zat. "Ik word zelfs bedolven onder de liefdesaanzoeken, maar ik krijg ook klachten over loszittende pailletten. Ik heb inmiddels de volgers van de Facebookpagina laten weten dat ik achter de pagina zit, maar het aantal reacties houdt niet op."

Ook op Twitter zijn de uitspraken van Roy Donders te vinden. Daar heeft Nijhuis 1295 volgers.

Vorig artikelZeven omroepen genomineerd voor Lokale Omroep van het Jaar
Volgend artikelNTR geeft 742.000 euro uit aan afkoopsommen voor drie medewerkers