Home Landelijke radio Nieuwslezer loopt pissig weg uit uitzending Coen & Sander Show

Nieuwslezer loopt pissig weg uit uitzending Coen & Sander Show


Nieuwslezer Bart Jan Cune is vanmiddag weggelopen uit de uitzending van ‘De Coen & Sander Show’ op 3FM. Reden was dat Coen Swijnenburg en Sander Lantinga al de hele dag  hypten dat ze groot nieuws hadden over de ingepakte flitspalen, maar er niets over wilden vertellen.

“Ik werd al de hele dag lastig gevallen door mensen die zeiden: ‘Jij bent toch de nieuwslezer van Coen en Sander? Dan weet je vast wel waar die flitspaalactie om gaat!’ Mooi niet dus”, zo vertelt Bart Jan Cune aan RadioFreak.

“Onze redactie (net als de rest van de media in Nederland) kon er ook geen vinger achter krijgen en beide heren hielden de kaken stijf op elkaar. En op het moment supreme, half vijf, het moment waarop ik altijd aanschuif bij Coen en Sander verwachtte ik dus een keer nieuws van hun kant. Maar ze stelden het wéér uit en wilden wachten tot na vijven. Daarop besloot ik weg te gaan en pas terug te keren op het moment dat het allemaal duidelijk was.”

Coen, Sander en Filemon Wesselink hebben om half vijf het nieuws zelf gelezen. Om 17:00 uur dachten Coen en Sander dat Bart Jan het nieuws weer zou lezen, maar de chef van NOS Headlines, Gerard de Kloet, zat achter de microfoon. “Ik stimuleer Bart Jan bij deze actie. Eerst het nieuws, dan pas de lezer”, zei Gerard de Kloet op 3FM.

Bart Jan Cune kwam om half zes terug als nieuwslezer. “We hebben op zender de vrede gesloten, nadat om tien over vijf bekend was geworden dat een energiedrankjesfabrikant de actie had bedacht”, aldus de nieuwslezer.