Home Landelijke radio Carmen Verheul en Clemens Peters vaste nieuwslezers op Radio 2

Carmen Verheul en Clemens Peters vaste nieuwslezers op Radio 2

Carmen Verheul en Clemens Peters worden de vaste nieuwslezers van Radio 2. Zoals RadioFreak.nl eerder al meldde krijgt de publieke zender vanaf 1 september een eigen NOS-redactie voor de nieuwsvoorziening. Deze speciale NOS nieuwsredactie wordt gehuisvest bij de studios van Radio 2 in het AKN-gebouw in Hilversum. Hiermee gaat een lang gekoesterde wens van Radio 2 in vervulling.

Peter de Vries heeft de afgelopen 2,5 jaar het nieuws gelezen in het ochtendprogramma van dj Sander de Heer. Hij stopt er per 1 september mee. Hij vindt het tijd voor een nieuw geluid en de komst van een eigen NOS redactie voor Radio 2 ziet hij als een mooi moment om te stoppen.

De bulletins worden van maandag tot en met vrijdag horizontaal gepresenteerd door twee vaste nieuwslezers. In de ochtend presenteert Carmen Verheul het nieuws en ’s middags is Clemens Peters nieuwslezer.

Carmen Verheul (37) is haar loopbaan begonnen bij Radio Weesp, waar ze op 13-jarige leeftijd een wekelijks jongerenprogramma presenteerde. In 2003 startte zij haar loopbaan als nieuwslezeres bij Novum, waarna zij al snel de overstap maakte naar Sky Radio en Radio Veronica. Sinds 2007 werkt Verheul bij de NOS. Clemens Peters (47) werkt sinds 1992 voor de NOS, eerst als Teletekst-redacteur en later ook als redacteur van het radionieuws. Begin 2007 maakte Peters zijn debuut als nieuwslezer op de radio.

“De NOS gaat maatwerk leveren voor de Radio 2 luisteraar”, zegt Kees Toering, zendermanager Radio 2. “De Radio 2 luisteraars gaan door deze samenwerking het nieuws horen wanneer het zich aandient en dat is een duidelijke behoefte van onze luisteraars. Ik ben heel blij dat we hen deze eigentijdse service nu gaan bieden.”