NOS-Nieuwslezer Carmen Verheul is vandaag 48 jaar oud geworden en heeft een bijzonder cadeau gekregen van het programma ‘Jan Willem Start Op’. Ze is al jaren de vaste nieuwslezer van de ochtendshow van NPO Radio 2. “We hebben het regelmatig gehad over jouw inspreekambities, zoals luisterboeken of de TomTom. Dus wij wilden iets in die richting doen, maar dan wat spectaculairder”, aldus dj Jan-Willem Roodbeen.

Vervolgens kreeg Carmen van NS te horen dat ze een boodschap mag inspreken die morgen op alle ‘centraal’ stations en station Hilversum Media Park te horen zal zijn, tussen 07:00 en 09:00 uur. Ze kreeg twee eersteklas dagkaarten en een mondkapje om met de trein naar Utrecht te gaan, waar de boodschappen ingesproken worden.

“Dát is nog eens een cadeau”, zo reageerde Carmen Verheul. “Ik word er echt stil voor. Ik vind het echt machtig.” De tekst die ze in mocht spreken: ‘Beste Reizigers, in alle treinen is het dragen van een mondkapje verplicht. Houd daar waar mogelijk anderhalve meter afstand.’