Home Landelijke radio Nieuwe ‘zendermanager’ voor Radio 1

Nieuwe ‘zendermanager’ voor Radio 1

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) zal binnenkort een nieuwe zendermanager Radio 1 benoemen. Er is een vacature verspreid om Jan Westerhof op deze positie te vervangen, zo meldt Dutchmedia. De titel zendermanager is sinds kort de nieuwe aanduiding voor zendercoördinatoren voor de publieke radiostations.

Jan Westerhof heeft de afgelopen periode een dubbelfunctie vervuld. Hij was zowel directeur radio als zendermanager Radio 1. Westerhof geeft in zijn functie leiding aan de zendermanagers van Radio 1 tot en met 6. Uit een vacature-advertentie blijkt dat nieuwe zendermanager zal worden voorgedragen door een sollicitatiecommissie waarin vertegenwoordigers van omroepverenigingen (die in de zenderredactie zetelen) alsmede de NPO zullen zetelen.

Jan Westerhof is sinds 1 mei 1999 actief als zendercoördinator van Radio 1. Wettelijk gezien is overigens de NOS Raad van Bestuur het coördinatie-orgaan nadat de net- en zendercoördinatoren uit de wet zijn gehaald. Die heeft ervoor gekozen om de coördinerende taken onder te brengen bij respectievelijk een directie radio en een directie televisie.

Net als Jan Westerhof, zal de nieuwe zendermanager van Radio 1 ook verantwoordelijk worden voor de coördinatie van de avond- en weekendzendtijd van Radio 5.

Vorig artikelClassic FM herhaalt Klassieke Top 1000 Aller Tijden
Volgend artikel100%NL voorlopig niet op AM in Zwolle