Home Landelijke radio Nieuwe tijdelijk zendermanagers voor Radio 4 en Radio 6

Nieuwe tijdelijk zendermanagers voor Radio 4 en Radio 6

Marwil Straat en Florent Luyckx nemen vanaf 19 januari de leiding over van Radio 4 en Radio 6. Dat heeft directeur radioprogrammering Jan Westerhof bekend gemaakt. Margreet Teunissen deed het zendermanagment van de radiostations, maar stapte in december op vanwege een verschil in visie over het te voeren beleid.

"Florent Luyckx zal de werkzaamheden voor Radio 6 naast zijn werk als zendermanager 3FM doen", zegt Westerhof. "Zijn opdracht is om vooral de positionering van Radio 6 te verbeteren en indien nodig de programmering daarop aan te passen. Radio 6 verdient als radiostation voor jazz en wereldmuziek een grotere bekendheid bij het publiek."

Marwil Straat is directeur van het Wereld Audio Festival, projectmanager van radiodocumentaires en coördineert in die hoedanigheid Holland Doc Radio. Ze is daarnaast gastdocent aan onder meer de Media Academie en de Christelijke Hogeschool Ede. "Met Marwil hebben we gekozen voor een ervaren radiomaker die bewezen heeft visie en overtuigingskracht goed te kunnen verbinden", aldus Westerhof.

Luyckx en Straat zullen in principe tot 1 juni Radio 6 en Radio 4 onder  zich nemen.