Home Landelijke radio Nieuwe sites voor Radio 1 en Radio 2

Nieuwe sites voor Radio 1 en Radio 2

Zowel Radio 1, als Radio 2, hebben deze week een nieuwe website gekregen. De nieuwe site van Radio 1 werd afgelopen maandag online gezet, Radio2.nl is vandaag vernieuwd.

Op de nieuwe site van Radio 1 prominent aandacht voor de inhoud van het programma dat op dat moment te horen is en de bezoekers kan direct luisteren en kijken naar de nieuws- en sportzender via de webcam. Daaronder zijn fragmenten uit de verschillende Radio 1-programma's terug te kijken/te luisteren en is het laatste NOS-nieuws te vinden.

Op Radio2.nl is ook veel ruimte ingericht voor wat de luisteraar op dat moment hoor. De presentator van dienst heeft een prominente plek gekregen en rechts zie je welke muziek er wordt gedraaid. Daaronder vind je nieuwsberichten en fragmenten. Maar ook buiten de voorpagina is er veel verandert schrijft Radio 2: "Er is een live-pagina bijgekomen, waarop je kunt meepraten, direct leuke fragmenten kunt terugluisteren en de playlist vindt van het huidige programma. Van alle liedjes in de playlist zijn er songpagina's, waarop je info en -indien beschikbaar- een clip van het liedje kunt bekijken."

Opmerkelijk is dat dat bij Radio 2 is gekozen voor een site die zich aanpast aan het formaat van het scherm van de gebruiker. Hierdoor is hij ook goed te bekijken op kleine tablets en mobiele telefoons. Bij Radio 1 is niet voor deze opzet gekozen.

Vorig artikelDocumentaire over 25 jaar Spijkers met Koppen
Volgend artikel3FM publiceert verantwoording voor Serious Request 2012