Home Landelijke radio Nieuwe nummer één en recordaantal stemmen op de Top 2000

Nieuwe nummer één en recordaantal stemmen op de Top 2000

Imagine van John Lennon is dit jaar de nummer 1 van de NPO Radio 2 Top 2000. Het nummer van John Lennon stoot daarmee Hotel California van The Eagles van de troon. The Eagles verhuizen dit jaar naar nummer 3. Bohemian Rhapsody van Queen staat, net als vorig jaar, op de tweede plaats en maakt de top 3 compleet. 

De nieuwe nummer 1 stond vorig jaar nog op plek 38 in de Top 2000. Jurre Bosman, zendermanager van NPO Radio 2: "De Top 2000 gaat over muziek en de verhalen achter de muziek. Imagine heeft na meer dan veertig jaar nog niets aan kracht ingeboet. Het nummer verwoordt perfect het gevoel na de aanslagen in Parijs. De plaat biedt veel mensen troost en geeft tegelijkertijd hoop. We sluiten het jaar af met een eervolle nummer 1."

Vrijdagavond om 22.00 uur eindigde de stemweek. In totaal is een recordaantal van 4,5 miljoen stemmen uitgebracht. Dat is bijna 20 procent meer dan vorig jaar. Iedere luisteraar kon 25 nummers nomineren. Opvallend is dat 31 procent van de stemmen door jongeren onder de 30 jaar is uitgebracht.