Ze waren al af en toe in de nacht te horen, maar vanaf januari beginnen Tom de Graaf en Joe Stam aan hun nieuwe programma op NPO 3FM. Het duo werkte jarenlang voor de succesvolle ochtendshow van Qmusic. “Ik denk dat ik uit het karakter ‘Tom van de Intercom’ wel alles gehaald heb”, zegt Tom tegen Broadcast Magazine. “Daar moet ik nu van loskomen en gewoon weer Tom de Graaf uit Breda – radio-dj voor 3FM worden.”

Het programma dat ze samen gaan maken, duurt maar een uur, van 09:00 tot 10:00 uur. “Onze show moet vooral energiek zijn, met humor en lekker veel muziek. Bij ‘Mattie & Marieke’ deelden we ook een hoop persoonlijke verhalen. Daar kennen luisteraars ons van en dat kun je straks ook weer verwachten.

De rolverdeling is gewoon “50/50”, zegt de dj. “Verschil is alleen dat ik de techniek doe en dus achter de schuifjes zit. Maar voor de rest zijn we evenveel te horen. Het is niet dat één iemand sidekick wordt.”

Eigen ochtendshow

Als het aan Tom ligt krijgt hij ooit een eigen ochtendshow. “Dat is de Champions League van de radio. Maar daar zijn we nog lang niet. Op dit moment voel ik me nog iets te veel een gast die net uit de Keuken Kampioen Divisie komt en ineens in het Nederlands elftal mag spelen.”

Foto: Annemieke van der Togt