Home Landelijke radio Niels Hoogland weg bij Radio 538

Niels Hoogland weg bij Radio 538

Niels Hoogland stopt als programmadirecteur en dj bij Radio 538. Dat hebben het radiostation en de dj vanmiddag samen bekend gemaakt. Hoogland werkte 16 jaar bij 538, waar hij music director en vervolgens als programmadirecteur heeft meegeholpen aan het uitbouwen van het station. De afgelopen jaren presenteerde hij daarnaast twee programma's: 'Niels & Froukje' op vrijdagavond en 'Juize' op zondagavond.

Daarvoor was hij jarenlang elke werkdag te horen tussen 19:00 en 21:00 uur in de avond. Hier stopte hij in 2005 mee, om zich te richten op Juize.FM. Daar was hij programmadirecteur en dj totdat de zender in 2008 stopte met gepresenteerde programma's.

"Na ruim zestien onvergetelijke jaren neem ik met grote trots afscheid van Radio 538. Onder mijn leiding is Radio 538 markleider geworden en gebleven: een geweldige prestatie van het gehele team! Ik heb het een eer gevonden de verantwoordelijkheid voor de uitzendingen en de internetsites te mogen dragen en ben blij het station op een hoogtepunt te verlaten, met een recordaantal luisteraars – zoals uit de meest recente luistercijfers bleek. Uiteraard bedank ik mijn collega’s voor de samenwerking en alle luisteraars die 538 al die jaren trouw zijn gebleven", zegt de dj over zijn vertrek.

Jan-Willem Brüggenwirth, algemeen directeur van Radio 538 reageert : "Niels wist het concept binnen Radio 538 goed te bewaken en was een belangrijke pilaar in ons directieteam. Daarom wil ik persoonlijk Niels ontzettend bedanken voor zijn ongelofelijke inzet, maar ik denk dat ik voor iedereen spreek."

Dennis Ruyer neemt vanavond en volgende week de presentatie van 'Niels & Froukje' over. Radio 538 krijgt nog naar wie er in de daarna de vaste mede-presentator van Froukje de Both wordt. DJ Jeff, met wie Niels Hoogland 'Juize' samen maakte, presenteert het hiphop- en r&b-programma op zondagavond voortaan alleen.

Hoogland is de tweede dj die in korte tijd vertrekt bij Radio 538. Vorige week stopte Lindo Duvall bij het station.