Home Landelijke radio Nationaal FM schiet arm gezin te hulp

Nationaal FM schiet arm gezin te hulp

Nationaal FM heeft gisteren spontaan een actie op touw gezet om een gezin uit Leeuwarden met geldproblemen en weinig huisraad een hart onder de riem te steken. Massaal stelden diverse ondernemers uit heel Friesland spullen ter beschikking om het gezin daarmee te helpen.

Radiopresentator Rob van der Wal van Nationaal FM kreeg eerder deze week een e-mail van een 14- jarig meisje uit Leeuwarden die de radiozender om hulp vroeg, omdat haar ouders geen geld, weinig eten en inboedel hebben en ook geen kleding voor de naar schoolgaande jonge kinderen kunnen kopen. Zelfs de scooter en auto van het gezin waren door een deurwaarder in beslag genomen. Het meisje wilde graag weer een keer iets leuks met haar papa en mama doen, maar had daar het geld niet voor.

“Toen wij de mail kregen, greep ons dat enorm aan en uiteraard schoten we meteen te hulp en deden donderdagmorgen een oproep via de radio aan de Friese ondernemers. Nou, dat hebben we geweten”, zo laat presentator Van der Wal weten. Tientallen ondernemers uit de hele regio belden naar de studio van Nationaal FM om het Leeuwarder gezin de helpende hand te bieden. [Waldnet]