Home Landelijke radio Minister wil kavel A7 gaan veilen

Minister wil kavel A7 gaan veilen

Minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie wil het voormalig Arrow Classic Rock, Caz! en Yorin FM-kavel, kavel A7, gaan veilen. Dit wordt gedaan omdat het kavel via een vergelijkende toets eerder niet verdeeld werd. "De voorbereidingen voor de uitgifte van deze kavel zijn inmiddels in volle gang. Over enkele weken start de consultatie van de regeling van de aanvraag- en verdeelprocedure." Zei de minister vorige maand.

Kavel A7 is een ongeclausuleerd kavel, hierbij mag de eigenaar zelf bepalen wat er wordt gedaan op de zender. Bij de verdeling in 2011 is er geen geschikte aanvrager gevonden. Geen van de aanvragers voldeed aan de minimumeisen die door de overheid gesteld zijn. Voor het kavel moest een bedrag van 21,9 miljoen betaald worden en het station moet gaan investeren in digitale radio.

GroenLinks-Kamerlid Bruno Braakhuis had aan de minister gevraagd of een veiling niet in strijd is met de Telecommunicatiewet. Volgens Braakhuis staat hierin dat de frequentie via een vergelijkende toets moet worden verdeeld. Volgens de minister is er nu sprake van gewijzigde omstandigheden en mag het nu wel. Ook zit er volgens hem weinig verschil tussen een veiling en de toets omdat er geen programmatische beperkingen zijn.

Vorig artikel2FM staakt plotseling de uitzendingen
Volgend artikelVrees van omroepmedewerkers dat Radio 1 ‘verwordt tot een soort AD’